team1


Publisert: 13.04.18  Skrevet av: Susanne Ward Ådlandsvik, Informasjonskonsulent

– Jeg har fått priser før, men det har alltid handlet om musikk eller tekster. Det er ekstra spesielt å få en pris for det som er hjertesaken min, sa en tydelig rørt Ingrid Bjørnov da hun mottok «Marte-prisen 2018» torsdag 12. april.

Musiker og artist Ingrid Bjørnov fikk prisen for sitt engasjement for mennesker med Down syndrom og ikke minst for aksjonen «Dagsverk for Down» som hun tok initiativ til i 2015 og som er blitt arrangert tre år på rad i forbindelse med den årlige verdensdagen for Down syndrom. Hensikten med aksjonen har vært å få folk til å gi et dagshonorar til innsamlingen, og pengene er gitt til Norsk Nettverk for Down Syndrom (NNDS).

Det er skuespiller, forfatter og foredragsholder Marte Wexelsen Goksøyr som er initiativtaker til Marte-prisen og som sammen med NNDS arrangerte utdelingen.

– Det er så mange som fortjener en pris, sa Marte da hun fortalte om bakgrunnen for prisen.

Fem var nominert, og Ingrid Bjørnov fikk flest stemmer. Prisen er en skulptur av Marte som barn, laget av Martes mor, billedhugger Kjersti Goksøyr.

Marte Wexelsen Goksøyr fikk mange gode ord fra prisvinneren under utdelingen.

– Du er en enestående dame og jeg er så glad for at jeg lever i samme tid som deg. Du er en unik brobygger, sa Ingrid Bjørnov. Hun takket også niesen sin, Ingrid, som har Down syndrom.

– Tilfeldighetene ville at hun ble født for 19 år siden inn i vår familie. Vi var så opptatt av alt vi skulle gi henne, men var ikke forberedt på alt det hun skulle gi oss. Min hjertesak er at mennesker med Down syndrom blir en enda mer naturlig del av vår hverdag, sa Ingrid Bjørnov.

Marte Wexelsen Goksøyr delte ut Marte-prisen til Ingrid Bjørnov for hennes aksjon «Dagsverk for Down».

1K Delinger