Vi oppfordrer alle til å delta i kampanjen Rockesokk. Ta på deg to ulike sokker 21. mars, og vis omtanke fra tå til topp.

Torsdag 21. mars markerer vi igjen den internasjonale dagen for Downs syndrom. Budskapet er enkelt: Vi oppfordrer deg til å gå med to ulike sokker denne dagen for å vise at du setter pris på mangfold og at vi alle er forskjellige. Vi vil løfte frem at alle mennesker har samme verdi, helt uavhengig av egenskaper og diagnoser.

Meld deg på på Facebook-arrangementet vårt nå! 

Forskjeller er bra
Den første internasjonale Down syndrom-dagen ble holdt 21. mars 2006. Datoen har sin begrunnelse i kromosompar 21. Down syndrom forårsakes nemlig av en endring i arvestoffet i cellene, slik at barn blir født med et helt eller deler av et ekstra kromosom 21. Verdensdagen brukes til å spre kunnskap om Downs syndrom og til å løfte fram betydningen av at tidlig innsats styrker helse – og livskvalitet. Konseptet har tidligere vært arrangert i USA og Sverige med svært god oppslutning, og de senere årene har vi også markert det i Norge med #rockesokk.

– Vi drømmer om et varmere og mer inkluderende samfunn både for mennesker med Downs syndrom og alle andre. Ved å kle seg i ulike sokker denne dagen, er du med på å markere at du setter pris på at vi alle er ulike, sier informasjonsansvarlig Maria Selbekk i Menneskeverd.

Ny kampanjevideo!

Vis deg frem!

Legg ut bilde av din kreative sokke-kombinasjon denne dagen på Instagram eller Facebook med emneknaggen #rockesokk.