team1


Publisert: 13.09.13  Skrevet av: Helene Pederstad Øien, Undervisningsansvarlig

Sigrid Bonde Tusvik (33) er en kjent norsk komiker, som fortiden er aktuell med TV-serien ”Sigrid blir mamma”. Programmet tar oss med på tiden før, under og etter fødselen av hennes første barn Jenny, men hvis datteren hadde hatt ett kromosom for mye, ville hun ikke få sett dagens lys.

sigrid+bonde+tusvik-+hadde+nok+tatt+abort+om+barnet+hadde+hatt+%ABdowns%BB

Foto: TV2

Til bladet Se og Hør forteller Tusvik nemlig brutalt og ærlig hvordan hun ville valg å ta abort dersom det viste seg at barnet hadde Down syndrom. For å understreke hvor sikker hun er på dette, skriver kjendismagasinet at Tusvik har tatt fostervannsprøve hele tre ganger for å sjekke om fosteret har Downs. Dette er både urovekkende og kanskje også direkte galt.

Vil du lese resten? Trykk her for å lese hele  reaksjonen fra vår ungdomskonsulent, Helene Pederstad.

LES OGSÅ: TV-kjendis ville ikke ha et barn med Downs – Vårt Land

30 Delinger