Personvern

Menneskeverd arbeider for å ivareta ditt personvern når du benytter deg av våre tjenester. Derfor har vi utarbeidet en policy for hvordan personopplysningene dine skal behandles og beskyttes. Hold deg oppdatert om endringer i personvernpolicyen ved å besøke nettstedet vårt.

Denne personvernpolicyen gjelder kun Menneskeverds medlemmer, givere og brukere av elektroniske tjenester.

Hvem har ansvar for dine personlige data?

Menneskeverd er kontrolløren av de personlige opplysningene du gir til oss, og er derfor ansvarlig for dine personopplysninger ifølge den til enhver tid gjeldende norske personopplysningslov og forskrifter, samt EUs databeskyttelsesdirektiv (95/46/EC).

Hvor blir personopplysningene lagret?

Opplysningene vi samler inn om deg, lagres innen det europeiske økonomiske samarbeidsområdet (“EØS”), men kan også overføres til og behandles i et land utenfor EØS. Alle slike overføringer av personopplysninger utføres i samsvar med gjeldende lovverk.

Hvilke typer personopplysninger samler vi inn?

Vi samler inn personopplysningene du oppgir, for eksempel hvis du melder deg inn i Menneskeverd, blir fast giver, har et frivillig verv, bestiller varer, kontakter oss eller deltar på arrangementer. Personopplysningene du oppgir, kan for eksempel inneholde kontaktinformasjon, fødselsdato, kjønn, personnummer og betalingsinformasjon. I tillegg kan det hende vi samler inn enkelte personopplysninger fra eksterne kilder, som f.eks. adresseoppdateringer.

Hva bruker vi de personlige opplysningene dine til?

Vi kan komme til å bruke personopplysningene dine til følgende formål:

  • For å opprette og håndtere din oppføring i databasen hos Menneskeverd.
  • For å behandle henvendelser, påmeldinger og bestillinger via de elektroniske tjenestene våre.
  • For å kunne kontakte deg i forbindelse med ditt medlemsskap hos oss.
  • For å kunne oppfylle avtale om givertjeneste og eventuelt tilby medlemsskap.
  • For å kunne svare på spørsmål og informere deg om nye eller endrede tjenester.
  • For å kunne sende medlemsbladet Vern om Livet, elektroniske nyhetsbrev og SMS-tjenester for å informere om arbeidet, markedsføre organisasjonens tjenester, produkter og arrangementer, herunder å sende informasjon med mulighet for å gi gave.
  • For å informere vinnere av online-konkurranser eller deltakere i fundraising-initiativ.
  • For å kunne kontakte deg i forbindelse med påmelding, avmelding og deltakelse på våre kurs og andre arrangement. Opplysninger som gis tilknyttet et arrangement (f.eks. allergier) blir slettet etter at
    arrangementet har funnet sted.
  • For å analysere opplysningene slik at vi kan sende deg relevante tilbud og informasjon.
  • For å bekrefte at du er gammel nok til å kunne bli medlem og/eller å bli giver.
  • For å sende deg spørreundersøkelser som gir deg muligheten til å påvirke tilbud og tjenester.
  • For å teste og forbedre systemene vi benytter for å tilby tjenester.
  • For å forebygge misbruk eller feil bruk av tjenestene våre.

Vi vil bare beholde opplysningene dine så lenge det er nødvendig for å utføre tjenestene ovenfor, eller så lenge loven pålegger oss å beholde dem. Etter dette vil personopplysningene dine slettes.

Hvilke rettigheter har du?

Du har til enhver tid rett til å be om informasjon om personopplysningene vi oppbevarer om deg (kostnadsfritt én gang per år). Hvis opplysningene er feil, ufullstendige eller er irrelevante, kan du be om at opplysningene rettes eller fjernes. Vi kan ikke fjerne opplysningene dine dersom det finnes lovpålagte krav om at disse skal lagres, som f.eks. bokføringsregler eller annen legitim årsak til å beholde opplysningene, som f.eks. uoppgjort gjeld eller du fortsatt har formelle verv eller oppgaver i organisasjonen. Du kan når som helst tilbakekalle ditt samtykke til at vi benytter dine opplysninger til markedsføringsformål, eller endre dine kontaktopplysninger via MinSide. Du kan også kontakte oss enten ved å sende brev eller e-post til oss eller per telefon (du finner kontaktinformasjon på våre hjemmesider).

Hvem har tilgang til dine personlige opplysninger?

Opplysningene dine er kun tilgjengelige for de som jobber med vår database og som har undertegnet taushetserklæring. Vi formidler/selger/bytter aldri opplysningene dine til tredjepart for markedsføringsformål. Opplysninger gis kun videre til tredjepart dersom formålet er å kunne tilby deg tjenestene som er nevnt ovenfor, for eksempel spedisjonsfirma i forbindelse med levering av varer, mediebyråer for distribusjon av nyhetsbrev og SMS.

Hvordan beskytter vi personopplysningene dine?

Vi har gjennomført tekniske og organisatoriske tiltak for å beskytte opplysningene dine slik at de ikke forsvinner, manipuleres eller at uautoriserte personer får tilgang til dem. Vi tilpasser kontinuerlig sikkerhetstiltakene til den teknologiske utviklingen. For at kortkjøp/gave som gis med kort skal være så sikkert som mulig hos oss, sendes all informasjon i kryptert form. Dette innebærer at informasjonen passerer gjennom en sikker tilkobling og at dine personlige opplysninger ikke kan leses av eksterne parter. Ved kortkjøp/gave som gis med kort, samarbeider vi med en autorisert betalingsformidler som hjelper oss med å kontrollere at kortet er gyldig for kjøp direkte mot banken din. Vår betalingsformidler behandler kortinformasjonen på korrekt måte i henhold til den internasjonale sikkerhetsstandarden PCI DSS som kortselskapene VISA og MasterCard står bak. Dette innebærer at kortopplysningene dine håndteres på en svært sikker måte. Når du handler med kort forbeholder vi oss retten til å foreta en personkontroll.

Informasjonskapsler (Cookies)

En informasjonskapsel – cookie – er en liten tekstfil som lagres på din datamaskin eller mobile enhet og hentes opp derfra ved senere besøk. Menneskeverd bruker informasjonskapsler for å forbedre og forenkle ditt besøk. Vi bruker ikke informasjonskapsler til å lagre personlig informasjon eller til å gi informasjon til tredjeparter.

Det finnes to ulike typer informasjonskapsler, permanente og midlertidige (informasjonskapsler for sesjoner). Permanente informasjonskapsler lagres som en fil på din datamaskin eller mobil i en tidsperiode på ikke mer enn 12 måneder. Informasjonskapsler for sesjoner er midlertidige og forsvinner når du stenger økten i nettleseren. Menneskeverd.no bruker permanente informasjonskapsler for å huske om du har lukket pop-up elementer, og for å lagre dine detaljer hvis du velger «Husk meg» når du logger inn.

Det er enkelt å slette informasjonskapsler fra datamaskinen eller på den mobile enheten ved hjelp av nettleseren. Se under “hjelp” i nettleseren for å finne instruksjoner for hvordan du håndterer og sletter informasjonskapsler. Du kan velge å deaktivere informasjonskapsler, eller å motta et varsel hver gang en ny informasjonskapsel blir sendt til din datamaskin eller mobile enhet. Merk deg at du ikke vil kunne bruke alle funksjoner hvis du slår av informasjonskapsler.

Informasjonskapsler fra sosiale medier

For at du skal kunne ‘like’ og dele vårt innhold på Facebook, Twitter, Linkedin og Google+, har vi lagt inn ‘del-knapper’ på våre sider, og da særlig på våre nyhetssaker. Disse sosiale mediene benytter informasjonskapsler på våre
sider:
Facebook – informasjon om cookies
Twitter – informasjon om cookies

Personvernkonsekvensene ved bruk av disse informasjonskapslene vil variere fra et nettsamfunn til et annet, avhengig av hvilke personverninnstillinger du har satt opp på din bruker i det enkelte nettsamfunn.

Informasjonskapsler for tredjepart

Vi bruker informasjonskapsler for tredjepart til å samle inn statistikk i aggregert form ved hjelp av analyseverktøy som Google Analytics. Både permanente og midlertidige informasjonskapsler (informasjonskapsler for sesjoner) blir brukt. Permanente informasjonskapsler lagres i datamaskinen eller den mobile enheten i en tidsperiode på ikke mer enn 24 måneder.

Lenker

Nettsiden www.menneskeverd.no kan inneholde lenker til andre nettsider som ikke er under vår kontroll. Vi kan ikke ta ansvar for personvernet eller innholdet på disse nettsidene, men vi tilbyr lenkene for å gjøre det lettere for våre besøkende å finne mer informasjon om bestemte emner.

Personopplysningsansvarlig

Adresse: Menneskeverd, Storgata 10B, 0155 OSLO, Norge
Telefon: +47 22 34 09 00
E-post: post@menneskeverd.no
Foretaksregister: Enhetsregistreret
Foretaksnummer: 971 276 959
Autorisert representant: Bjarne Aasgaard Fevang

27. september 2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bli medlem

Vær med å gi en stemme til de sårbare menneskene i vårt samfunn gjennom ditt medlemskap i Menneskeverd.

Bli Medlem

Gi en gave

Menneskeverd driftes av medlemskontingent og gaver. Tusen takk for at du vil støtte oss!

Gi en gave

Engasjerer dette deg?

Hjelp oss å fremme sakene du synes er viktige.

Gi på mobil

Vipps: Menneskeverd #12698

SMS: Send kodeord MGAVE til 2160 (200,-)
Ønsker du å gi fast på sms? Send MVFAST100 til 2160 (100,- per måned)

Gi med kort

Gi en gave

kr.
Personlig informasjon

Bankkortinformasjon
Dette er en sikker SSL-kryptert betaling

Totalt bidrag: kr. 100 One Time

Få en faktura/Avtalegiro

Bli Medlem