Den første internasjonale Down syndrom-dagen ble holdt 21. mars 2006.

I dag, 21. mars, er det den årlige Verdens Down syndrom-dag.

Datoen henspiller på kromosompar 21, som ved Down syndrom har et ekstra tillegg. Det var Down syndrome International og European Downsyndrome Association (EDSA), som sto bak stiftelsen av denne datoen som internasjonal dag for mennesker med Trisomi 21. 

Internasjonalt er det allerede blitt en innarbeidet dag for feiring, med en rekke arrangementer som blant annet maratonløp, prisutdelinger, konferanser, osv. 

I Norge lagde Norsk nettverk for Down syndrom (NNDS) en postkortkampanje 21. mars 2008, under mottoet «Vi vil også være med!». 

Det er også lagt ut en video på Youtube i anledning dagen i dag med tittelen ”Let us in” fra organisasjonen Down Syndrome International som arbeider med å sikre menneskerettighetene og livsvilkårene for alle mennesker med Down syndrom. Organisasjonen holder til i Storbritannia. 

TV 2 har også markert dagen med intervju lagt ut på God Morgen Norges hjemmesider hvor de har intervjuet en kvinne hvis sønn har Down syndrom. Hun er glad for at hun ikke fikk innvilget sin søknad om fostervannsprøve selv om hun hadde mange komplikasjoner under svangerskapet. Hadde hun fått vite at barnet hun bar på hadde Down syndrom, måtte hun ha tatt et valg. Det valget er hun glad hun slapp å ta stilling til.

1K Delinger