-Jeg gir aldri opp så lenge jeg lever, sier vinner av Livsvernprisen Marte Wexelsen Goksøyr. I sin tale la prisvinneren vekt på viktigheten av å kjempe for et romslig samfunn med plass til alle. Goksøyr kjemper for et samfunn hvor mangfoldet er en realitet og ikke bare store ord. Godt over hundre møtte opp for å feire den engasjerte likeverdsforkjemperen i formiddag.

– Du fremmer ethvert menneskes unikhet og uendelige verdi. Du kjemper for et samfunn som har plass til alle, sa bransjekollega Sven Nordin. Nordin delte ut prisen til Goksøyr. Flere ville hedre den engasjerte vinneren. – Takk for at du har gjort samfunnet vårt romsligere, Marte, sa politisk redaktør i Aftenposten, Harald Stanghelle. –Du er full av kraft og mot og har en evne til å få det som du vil”, påpekte søster og teaterregissør Toril Goksøyr. ”Du er en Jeanne D’Arc i 2012”, sa Krfs Hans Olav Syversen.  Hederen var uten ende da Livsvernprisen gikk av stabelen på Hotell Bristol i formiddag.

Goksøyr fikk Menneskeverds Livsvernpris for sin innsats for likeverdet i vår tid. Hun har vært en tydelig bidragsyter i debatten rundt tidlig ultralyd og sorteringssamfunnet. Den engasjerte skuespilleren kjemper for et samfunn med plass til alle, både gjennom kunsten og i samfunnsdebatten. Dette kommer blant annet frem i juryens begrunnelse. Menneskeverd deler ut Livsvernprisen hvert år. Prisen gis til personer eller organisasjoner som har bidratt positivt til å verne om menneskeverdet.

OBSOBS! Flere bilder i bildebank i morgen tidlig!