– Har det skjedd en unnfangelse, fins det et liv, og dette livet vil normalt bli et barn, dersom ingen, med vilje, avbryter livet”, utfordrer Kristin Clemet, leder for tankesmien Civita i sitt blogginnlegg.

– Abort er ingen ”quik-fix”. Det er valg som følger kvinner hele livet, valg som blir tatt i de dypeste kvaler, men som der og da er det rette. Regjeringen har iverksatt og fulgt opp flere tiltak, blant annet i form av seksualveiledning til unge i skole og helsetjeneste og økt tilgjengeligheten til prevensjon, sier Kari Henriksen (Ap) til avisen Vårt Land .

Disse to med flere møtes for å samtale om abort, et tema det periodevis har stormet rundt siden 70-tallet. Kan vi diskutere abort uten å ende i skyttergravene?

Tema for samtalen

Det er politisk enighet om at aborttallene må ned, men tallene holder seg jevnt høye. Det satses på forebyggende tiltak som seksualopplysning og gratis prevensjon. Allikevel ender hver femte graviditet i abort. Vi spør kveldens panel om vi kan gjøre mer for å se en nedgang i aborttallet?

Vel møtt til en spennende kveld! Vedlagt finner du program for kvelden, bilde av innleder Kristin Clemet og initiativtaker til

kvelden, Liv Kjersti Skjeggestad.

Dato: Onsdag 10. oktober Tid: 18.00 Sted: Litteraturhuset, Oslo

Kveldens bidragsytere

• Kristin Clemet, leder for tankesmien Civita
• Anne Eskild, forsker UIO
• Marianne Mjaaland, lege og forfatter
• Kari Henriksen, stortingspolitiker Ap
• Line Henriette Hjemdal, Krf
• Kristina Ramsøy, Sp.

Liv Kjersti Skjeggestad, generalsekretær i Menneskeverd, leder panelsamtalen.

33 Delinger