– Det er ikke makt Martin Kolberg viser frem i møtet med Lier kommune.

Snarere en avmakt som avler den hjelpeløses sinne.  I årevis har Martin Kolberg kjempet sin dypt private kamp for et verdig liv for sin stedatter og hennes multifunksjonshemmede barn. Det har kostet energi, frustrasjoner, fortvilelse og sinne. Til slutt sprakk det for den oftest så sindige Kolberg, og i altfor mange menneskers påhør skjelte han ut kommunale autoriteter som har anmeldt stedatteren for trygdesvindel, skriver politisk redaktør i Aftenposten, Harald Stanghelle

Lier setter en offentlig prislapp på en av kommunens svakeste innbyggere. Fra et menneskelig ståsted er slikt usedvanlig rått, skriver Stanghelle videre i dagens Aftenposten.

Martin Kolberg har gjort som fedre og bestefedre bør gjøre; Han har stått opp for sine barn og barnebarn, skriver Lars Ødegård, generalsekretær i NHF, i en støtteerklæring på facebook. Han håper Kolberg-saken kan kaste lys over den kampen så mange foreldre må kjempe med kommuneapparatene på vegne av sine barn.