Brister demningen mot aktiv dødshjelp i vårt land også?

Tekst: Stein og Bettina Husebø

Publisert i Vårt Land 18. juli 2014

Sør-Afrikas berømte erkebiskop og Fredprisvinner (1984) Desmond Tutu står nå frem og sier han har endret mening. Det samme gjør tidligere erkebiskop i England, lord George Carey.

De har begge tidligere vært sterke motstandere av legalisering av aktiv dødshjelp. Nå sier de at vi ikke lenger kan lukke øynene for den enorme lidelse som mange pasienter opplever på slutten av sine liv. De tar til orde for legalisering av aktiv dødshjelp. Sterkt lidende døende pasienter må få en rettighet og hjelp til å dø dersom de innstendig ber om det.

De neste måneder behandler det engelske parlament et lovforslag som, dersom det blir vedtatt, vil medføre legalisering. De siste tiår har Nederland, Sveits, Luxemburg, Belgia, Oregon (USA) og Quebec (Canada) legalisert.

Brister demningen nå – også i vårt land?

Les resten av artikkelen fra Verdidebatt her