Aldri før har organisasjonen Menneskeverd opplevd en medlemsvekst som i år. Over 10.000 er nå medlemmer.

Tekst: Johannes Ek Reindal – Dagen

– Vil du ha en kjærlighet? Vi kommer fra organisasjonen Menneskeverd.

Hele staben hadde tatt på seg skjerf, fylt kurvene med kjærlighet på pinne og kledd seg i sitt bredeste smil for å møte Oslos innbyggere til en liten markering, tidlig tirsdag ettermiddag. Det er ikke lange veien fra organisasjonens kontorer i Storgata til Europarådets plass, men listen over nye medlemmer i organisasjonen det siste året er lang. 10.600 medlemmer teller når 2014 drar seg mot en ende.

– Vi sa i mange år at den dagen vi passerte 10.000 medlemmer, skulle vi feire med kake, sier generalsekretær Liv Kjersti Skjeggestad Thoresen.

staben

Staben er godt fornøyd med årets resultater. Fra venstre: Tina Rensel, Audun Rensel, Liv Kjersti S. Thoresen, Helene Pederstad, Elisabeth Hovland og Elisabeth Ruud

– Men vi følte vi måtte gjøre noe mer. Så da ble det utdeling av kjærlighet

UNGDOM

Organisasjonen slår også sin egen rekord med antall nye medlemmer på ett år. I 2014 vil de ha dradd inn 1273 nye medlemmer, den forrige rekorden var på rundt 900. Noe av det som gleder mest er at det store flertallet av de nye medlemmene er ungdom. 806 unge mennesker har meldt seg inn i år.

– Vi satser bevisst, satser på markedsføring. Vi har jevnlig vervekampanjer. Vi er blitt flinkere til å tette igjen hullene, der vi før mistet medlemmer.

Tidligere kunne organisasjonen få 900 nye medlemmer, men miste 500 eksisterende. Årets tall på utmeldinger er ennå ikke klare.

– Vi har også begynt å ha seminarer på sommerstevner hvor ungdom samles. Det har gitt resultater. Vi prioriterer å være der ungdom er, sier generalsekretæren.

Les resten av saken fra Dagen her