team1


Publisert: 15.09.15  Skrevet av: Helene Pederstad Øien, Undervisningsansvarlig

‘Aktiv dødshjelp’ er mye omtalt og diskutert i media, men hva betyr det egentlig og hvilke fakta er argumentene bygget på?

Nylig stemte det britiske parlament over lovforslaget om å innføre legeassistert selvmord i Storbritannia. Parlamentsmedlemmene avviste legaliseringen av legeassistert selvmord i England og Wales etter en lang og lidenskapelig debatt. Hele 330 parlamentsmedlemmer stemte i mot lovforslaget, der 118 stemte for. Men ville du vært klar over hva du stemte for eller mot?

Selv om aktiv dødshjelp er forbudt i både Norge og Storbritannia, dukker det stadig opp personlige historier og ytringer om å tillate sårbare mennesker hjelp til å ta sitt eget liv. Ved slike etisk vanskelige temaer er det viktig at man er klar over hva som diskuteres, og hva det innebærer å skulle gi noen utvalgte grupper mennesker rett til å dø.

Menneskeverd har derfor laget et temaark for deg som trenger en begrepsoppklaring, og for deg som behøver litt mer fakta i den etiske diskusjonen om dødshjelp.

Last ned temaark ved å klikke på bildet under:

Skjermbilde 2015-08-26 kl. 13.36.24

38 Delinger