Åtte av ti leger ønsker ikke aktiv dødshjelp.

Dette skriver avisen Dagen og siterer den danske avisen Kristeligt Dagblad. Tallene kom frem i en ny undersøkelse utført blant 410 leger i Danmark.

– Bemerkelsesverdig

– Det er bemerkelsesverdig hvor få leger jeg har møtt som er for aktiv dødshjelp, hvis de til daglig jobber med livstruende syke og dødende mennesker, sier Andreas Rudkjøbing, formann i Legeforeningen ifølge Dagen.

I befolkningen generelt er stemningen derimot en annen. Ifølge Kristeligt Dagblad er 71 prosent av det danske folket tilhenger av dødshjelp.

Norsk flertall

Også i Norge viser undersøkelser blant vanlige folk et flertall for å tillatte denne måten å avslutte livet på. En meningsmåling utført av TNS Gallup, på oppdrag for TV 2 i 2015, viser at 52,3 prosent av befolkning ønsker aktiv dødshjelp i Norge, mens 35 prosent ikke ønsker at dette innføres.

1 Delinger