team1


Publisert: 27.06.17  Skrevet av: Susanne Ward Ådlandsvik, Informasjonskonsulent

– At abortgrensen er satt til 22 uker hvis du får vite at barnet ditt har Downs syndrom, er en degradering av menneskeverdet til min datter, sier Hilde Egeland Meyer.

For syv år siden ble hun mamma til tvillingene Jens og Ingrid.

– Det var et spesielt svangerskap, for vi visste at Ingrid sannsynligvis hadde Downs syndrom, forteller Hilde.

Hun søkte informasjon på internett, men der fant hun ikke så mye annet enn en endeløs rekke problemer og helseutfordringer knyttet til diagnosen.

–  Det førte til at jeg gikk og grudde meg til en haug med vonde ting som aldri slo til, forteller hun.

Senket skuldrene.

Da hun fikk tvillingene i armene sine for første gang, var gleden blandet med mye usikkerhet og en del frykt. Etter hvert kunne de som foreldre senke skuldrene, og fokuset på Downs syndrom ble mindre.

–  Det var Jens og Ingrid. Som alle andre barn er de en stor gave, forteller hun.

Barn gir bekymringer – uansett.

Ektemannen John Trygve Meyer opplever det på samme måte.

–  Jeg tenker ikke at det er noe ekstra spesielt å være foreldre til Ingrid og Jens. Det er få barn som er «vanlige». Alle har sitt og man kan jo bare garantere at får man barn, så blir det bekymringer, sier han.

–  Det som ødelegger for mange, er en tanke om at man skal være en «facebook»-familie, alt skal være «perfekt» – hva nå det måtte være – og at Downs syndrom ikke passer inn i det bildet. Noen har litt utstående tenner, Ingrid har Downs syndrom. Hva så? Folk trenger ikke å være så redde for det. Ingrid er herlig fordomsfri, åpen, sosial og positiv og hun har et godt liv. En venn av oss sa en gang at hun er født uten en skjult agenda. Det er en voldsom berikelse for oss å ha et barn med Downs syndrom, sier Hilde.

Tette bånd.

Hun beskriver tvillingene som veldig forskjellige.

–  Det er tette bånd mellom dem og de er veldig glad i hverandre. Men Ingrid er minst like knyttet til storebroren sin, Trygve, som er to år eldre. Hun ser veldig opp til begge brødrene sine og strekker seg mot å gjøre det samme som de gjør. Vi er en ganske vanlig familie som har fått et kromosom ekstra som gir oss mye positivt, avslutter Hilde Egeland Meyer.

Se video her:

 

1K Delinger