26. juni inviterer Menneskeverd til samtalekveld på Litteraturhuset i Bergen med barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad og professor og overlege Anne Eskild. 

Anne Eskild skrev i en kronikk i Aftenposten: Å få mange barn er fysisk krevende, risikofylt og kostbart. Likevel taper kvinner inntekt og pensjon hvis de ikke har fullt lønnsarbeid i tillegg. Er det da rart at kvinner ikke får mange barn? Er det er rart at over halvparten av kvinnene som begjærer abort, er kvinner som alt har barn?(..) Vi synes vi har verdens beste offentlige ordninger for kvinner som får barn. Men foreldrepengeordningen er bare for kvinner med lønnsarbeid, og det er nesten umulig å ha mange barn og samtidig fullt lønnsarbeid.

Eskild vil holde foredrag over temaet: Hvem føder barn i Norge? Om endringer de siste 50 årene. Deretter vil hun og Kjell Ingolf Ropstad samtale om hvordan familiepolitikken kan utformes for å legge til rette for at kvinner føder flere barn og at det skal være mulig å velge å få barn tidlig.

Anne Eskild er overlege på Kvinneklinikken ved Akershus universitetssykehus og professor II ved Institutt for klinisk medisin, Universitetet i Oslo. Hun har engasjert seg for at dagens foreldrepengeordning må endres i tråd med kvinners fruktbarhet.

Kjell Ingolf Ropstad er barne- og familieminister og partileder i KrF. Han har vært innvalgt på Stortinget fra Aust-Agder siden 2009 i tillegg til en rekke politiske verv.

Arrangementet finner sted onsdag 26. juni på Litteraturhuset i Bergen fra kl 18.30 til 20.00. 

Arrangementet er åpent for alle med gratis inngang og lett bevertning. Ingen påmelding er nødvendig.