team1


Publisert: 17.03.22  Skrevet av: Maria Victoria Kjølstad Aanje, Kommunikasjonsrådgiver i Menneskeverd

21. mars er den internasjonale dagen for Downs syndrom. Stiftelsen VI, Milla Says og Menneskeverd markerer i år igjen denne dagen med å oppfordre alle til å delta i kampanjen Rockesokk. Ta på deg to ulike sokker 21. mars for å vise at du setter pris på mangfold. 

Budskapet er enkelt: Vi oppfordrer alle til å gå med to ulike sokker denne dagen for å vise at du setter pris på at vi alle er forskjellige.

1. Ta på deg to ulike sokker
2. Knips bilde av føttene dine
3. Legg ut bilde(r) i sosiale medier under emneknaggen #rockesokk

Egen FN-dag 
Den første Verdensdagen for Downs syndrom ble holdt 21. mars 2006, og har siden vært en dag der man sprer budskap om diagnosen og feirer den. I 2011 anerkjente FNs generalforsamling dagen som en FN-dag, og de senere årene har dagen blir markert i Norge med #rockesokk. I årets kampanje er blant andre idrettsprofilene Salum Kashafali, Aida Dahlen og Johan Olav Koss med, samt programlederne Mats Sollid og Erling Due Bergseth.

Se årets kampanjefilm her:

Inkludering
I år fronter den internasjonale Rockesokk-kampanjen emneknaggen #inclusionmeans. På godt norsk: Hva menes med ordentlig inkludering?

Vi har tatt utfordringen og vil i år løfte frem gode eksempler på hvordan inkludering kan løses i praksis. Jonas, Mats og Erling er tre inspirerende menn som alle kjenner en stor glede ved å bidra på sin arbeidsplass gjennom å bruke sine evner.

Slike historier digger vi og vil vi gjerne framsnakke!

Vi ønsker et samfunn som setter pris på og verner om mangfold. Vi ønsker å være med på dugnaden og feire verdensdagen for Downs syndrom – jo, flere vi er – jo mer synlig blir dagen!