I desember er det ventet at regjeringens abortutvalg vil levere sin utredning. Deres oppdrag inkluderer å vurdere grensen for selvbestemt abort og eventuelle alternativ til dagens abortnemnd, to spørsmål det er knyttet mye engasjement rundt.

Under Arendalsuka 2023 inviterte Menneskeverd og Sex og samfunn for tredje år på rad til en debatt om abortloven med politikere og fagpersoner hvor vi diskuterte de politiske, etiske og medisinske aspektene ved abortlovgivningen.

Vi spurte blant annet: Hvilke aspekter lå til grunn da abortloven ble utformet, og hvor står vi i dag? Hvilke hensyn bør abortutvalget legge til grunn i sitt arbeid og i hvilken grad er det politikk, etikk eller medisin som skal forme fremtidens abortlov?

«Den store abortdebatten» gikk for et fullsatt Samfunnstelt i Arendalsuka

I det politiske panelet stilte:
Marian Hussein, SV
Åse Kristin Ask Bakke, Arbeiderpartiet
Sandra Bruflot, Høyre
Ida Lindtveit Røse, KrF

Politikerne møtte gynekolog og overlege Mette Løkeland og tidligere Høyrepolitiker og leder av tankesmien Civita Kristin Clemet til en debatt.
Ordstyrer var Martine Aurdal, som til daglig jobber som politisk kommentator i Dagbladet.

Se stream fra arrangementet her: