team1


Publisert: 05.02.15  Skrevet av: Kristin Wennemo Malmin, Konst. informasjonsansvarlig i Menneskeverd

I anledningen morsdagen søndag 8. februar, mobiliserer Menneskeverd for å løfte opp morsrollen i samfunnet.

Tekst og foto: Kristin W. Malmin

– Menneskeverd synes at mødre fortjener enda større oppmerksomhet for den enormt viktige jobben de gjør. Mammaer er så viktige! Derfor vil vi i anledning morsdagen være med på å hylle alle mammaer. Med denne kampanjen ønsker vi å fortelle hver enkelt mamma der ute, at vi verdsetter dem, forteller Tina Rensel (bildet), som er markeds- og administrasjonskonsulent i Menneskeverd.

Hun fremhever at de med kampanjen ønsker å oppnå økt bevissthet og takknemlighet ovenfor mammarollen.

– Mamma-rollen kan lett bli tatt for gitt. Derfor håper vi at mange blir med oss på dette ved å enten hylle sin egen mamma, bestemor eller en annen mamma de setter pris på. Det er så lite som skal til.

– Du skal selv snart bli mamma for første gang. Hva tenker du om det?

– Det oppleves både skummelt, spennende og veldig godt. Jeg tenker at det å bli mamma er en stor oppgave som jeg tar på meg for resten av livet. Den tanken kan være litt nervepirrende, men jeg tror også at det å være mamma er noe av det absolutt beste som finnes. Jeg gleder meg til å oppleve en ny type kjærlighet – den kjærligheten som man bare kan føle for barnet sitt, forteller Tina.

Heier på kvinnen

Generalsekretær i Menneskeverd, Liv Kjersti S. Thoresen, er svært glad for å være med på å lansere en kampanje som heier på kvinnen.

– Vi heier på alle mødre – enten det er tenåringsmødre, alenemødre, bonusmødre, bestemødre eller andre mødre.

Pressebilde_Thoresen_4

Som jordmor i flere år har Liv Kjersti fulgt mange kvinner gjennom graviditet og fødsel.

– Morsinstinktet og morskjærligheten er noe av det sterkeste som finnes på denne jord. Å være mamma er kanskje den viktigste oppgaven en kan ha – og det er en livslang jobb. Det er på tide at morsrollen verdsettes i større grad i samfunnet vårt, mener leder i Menneskeverd.

Hun oppfordrer de som er så heldige å ha en mamma de er glad i, til å gjøre litt ekstra stas på henne på morsdagen.

Deles på sosiale medier 

For å blir med på kampanjen, tar du frem et A4-ark og en tusj og skriver #GOMAMA på arket.

– Ta et bilde av deg selv med plakaten, og skriv en bildetekst hvor du gir ros til enten din mamma, bestemor eller en annen mamma du setter pris på. Til slutt hashtagger du bildet med #GOMAMA og deler bildet på Instagram, Facebook og/eller andre sosiale medier, forklarer Tina.

– Hvilke planer har du selv for morsdagen på søndag, Tina?

– Selv har jeg lyst til å bli bedre på å vise mamma hvor mye jeg setter pris på henne. I år har jeg lyst til å sende henne en rose på døren og noen gode ord, for det er ord hun liker aller best. Og så skal jeg selvsagt gi henne en liten hyllest ved å poste et Instagrambilde og være med på kampanjen! forteller Tina Rensel.

To på gata i Oslo:

Mødre leverer alltid. Trond Wirstad, 22 år

Tøffing

 

Jeg er glad i mamma’n min. Mehran Mawloid, 28 år

Mehran

Begge foto: Audun Rensel