team1


Publisert: 05.01.16  Skrevet av: Maria Victoria Kjølstad Aanje, Kommunikasjonsrådgiver i Menneskeverd

Menneskeverds Livsvernpris 2016 går til gründer av språk-appen «Milla Says», Aleksander Helmersberg.

Tekst: Maria Victoria K. Aanje. Foto: Nikita Solenov

Pappa med pågangsmot

Tirsdag 9. februar mottar Aleksander Helmersberg Menneskeverds Livsvernpris 2016 på Hotel Bristol i Oslo. Tidligere ordfører i Oslo, Fabian Stang, skal dele ut den gjeve prisen, og bandet Dissis It fra Dissimilis kompetansesenter skal spille. Den engasjerte gründeren ble overrasket da han fikk beskjed om at han var plukket ut som prisvinner for 2016.

IMG_5801

Aleksander Helmersberg.

– Dette hadde jeg ikke forventet i det hele tatt. Jeg ble rett og slett veldig overrasket da jeg fikk telefonen i fjor høst. Det er så hyggelig at noen har lagt merke til det jeg har gjort, og at det resulterer i en pris denne gangen, sier Helmersberg.

– Hvilke forventninger har du til prisutdelingen?

Ingen! Jeg vet jo ikke helt hva jeg går til – annet enn at jeg synes det er utrolig kult. Da jeg fikk vite hvem som skulle underholde og ikke minst hvem som skulle dele ut prisen – syntes jeg det var utrolig kjekt. Så håper jeg at prisutdelingen kan både åpne øynene til politikere og bidra til en ny samfunnsdebatt. Det er et viktig tema å holde fokus på, hele tiden, sier den glade prisvinneren.

Resten av intervjuet med prisvinneren kan du lese i neste utgave av Vern om Livet!

IMG_6086

Milla er nå blitt fire år.

 

Prisbegrunnelse

Helmersberg er først og fremst stolt pappa til Milla (4 år) med Downs syndrom. I desember 2014 viste han offentlig både sitt store pappahjerte og sitt mot da han gikk hardt ut i media mot Radioresepsjonen på NRK P3, som harselerte med mennesker med Downs syndrom. Hans innsats for å ta et oppgjør med slik harselering og dermed synliggjøre alles menneskeverd, er forbilledlig. Ved å innta en tydelig posisjon i offentligheten, har han banet vei, og gitt håp og mot til familier og personer i lignende situasjoner.

Allerede før han ble en pappa-helt i media, sa han opp jobben og tømte sparekontoen for å satse på en språk-app som skal gjøre det enklere å kommunisere for barn med Downs syndrom og andre med forsinket språkutvikling. Årets prisvinner har vist at han evner å tenke innovativt, og han gjør en viktig og prisverdig innsats for å realisere drømmen om en enklere hverdag for barn med språkutfordringer og deres omgangskrets. Med sitt smittende engasjement og pågangsmot har Helmersberg samlet inn over
300 000 kroner til å videreutvikle språk-appen. Menneskeverd er stolt ambassadør for «Milla Says».

Gründeren tenker stort når han ønsker at språk-appen skal være et hjelperedskap for alle mennesker med behov for tegn til tale – både nasjonalt og internasjonalt.

Vi ønsker å anerkjenne Helmersbergs pågangsmot og innsats for å gjøre menneskers hverdag enklere.

Tidligere prisvinnere

Menneskeverd deler ut Livsvernprisen hvert år. Prisen gis til personer eller organisasjoner som har bidratt positivt til å verne om menneskeverdet. Tidligere prisvinnere er blant andre Anette Skeie Jakobsen og Elin Anita Verdal, Signe og Geir Lippestad, Thorvald Steen, Marte Wexelsen Goksøyr, Beitostølen helsesportsenter, Bettina og Stein Husebø, Marianne Mjaaland, Margreth Olin, Torleiv Ole Rognum og Ola Didrik Saugstad, og Cecilie Willoch.

Les mer om tidligere prisvinnere her.

Se film om konseptet “Milla Says” her: