team1


Publisert: 27.12.16  Skrevet av: Maria Victoria Kjølstad Aanje, Kommunikasjonsrådgiver i Menneskeverd

Mandag 6. februar mottar Per Fugelli Menneskeverds Livsvernpris 2017 for sin evne til å snakke naturlig og ærlig om døden, samtidig som han inspirerer til livsglede. På den måten er han med på å gi næring til selve livet.

Foto: Anders Kjøndal

Legen og professoren i sosialmedisin er en ivrig samfunnsdebattant som har skrevet en rekke bøker og kronikker. Etter at han fikk påvist kreft for over syv år siden, har han gitt døende og alvorlig syke en stemme i offentligheten. Midt i egen sykdomsprosess og nærstående død har han satt fokus på livsglede og løftet frem verdien av de nære ting i livet.

Liv Kjersti S. Thoresen, generalsekretær i Menneskeverd, er stolt over å kunne gi prisen til Per Fugelli.

– Årets pris går til en mann som skaper håp og livsmot for mennesker som er i eksistensielle kriser og i sårbare faser av livet. Han formidler et viktig budskap om å leve i nuet, oppdage det verdifulle i egen livsfase og bry oss om hverandre. Han ønsker at vi skaper et rausere samfunn der vi vil hverandre vel. Vi ønsker å anerkjenne Fugelli sin åpenhet om hele livet, hans tro på menneskeverdet og hans arbeid for fellesskapsverdiene likeverd og inkludering, sier Thoresen.

Selv var Fugelli full av begeistring da han fikk vite at han er årets prisvinner.

– Når du vet at du snart skal dø, blir du en hund etter priser. Det gir deg en slags innbilning om at du har gjort nytte for deg på jorden. Vi må slåss for et samfunn som bygger på respekt for menneskeverdet, likeverd, rettferdig fordeling, goder og like muligheter til å skape eget liv. Jeg tolker Livsvernprisen som en støtte til dette synet, sier Fugelli.

Les hele prisbegrunnelsen HER

Tidligere prisvinnere

Menneskeverd deler ut Livsvernprisen hvert år. Siden 1997 har prisen blitt gitt til personer eller organisasjoner som har bidratt positivt til å verne om menneskeverdet. Tidligere prisvinnere er blant andre Aleksander Helmersberg, Anette Skeie Jacobsen og Elin Anita Verdal, Signe og Geir Lippestad, Thorvald Steen, Marte Wexelsen Goksøyr, Beitostølen helsesportsenter, Bettina og Stein Husebø, Marianne Mjaaland, Margreth Olin, Torleiv Ole Rognum og Ola Didrik Saugstad og Cecilie Willoch.

Hotel Bristol, 6. februar kl. 12.30

Prisutdelingen finner sted mandag 6. februar kl. 12.30-13.45 på Hotel Bristol i Oslo, med mottakelse fra kl. 12.00. Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) vil få det ærefulle oppdraget å overrekke prisen til Per Fugelli. Helene Bøksle vil stå for det musikalske innslaget, og det blir hilsener fra blant andre Marie Aakre, Kadra Yusuf og Knut Arild Hareide (KrF). Jonas Gahr Støre (Ap) og Erik Poppe vil frembringe hilsener via storskjerm.

For mer informasjon, kontakt:

Maria Victoria Kjølstad Aanje, informasjonsansvarlig i Menneskeverd maria@menneskeverd.no
41 16 39 19 / 22 34 09 11

3 Delinger