Sommergaven 2024

Vær med og vern om livet

Gi med Vipps: #12698

Trykk for å gi

Eller

Hadde jeg bare visst at det var et liv

 

Jeg tok en abort for fire år siden. Men jeg hadde ingen oppfatning av hva en abort var. Fra legekontoret hadde jeg fått en kort beskrivelse om hva jeg skulle gjøre – sammen med et ark og en pille. Ingen hadde forberedt meg på det som skulle komme. Det var så forferdelig vondt. På et tidspunkt lå jeg på baderomsgulvet og tenkte: «Jeg håper jeg besvimer, eller så dør jeg på et vis».

Til slutt var det så ille at jeg ringte nødnummeret 113 i håp om å få hjelp. Der lød svaret: «Du vet du kan få bot for å ringe ambulansen uten god nok grunn? En abort er som en minifødsel, visste du ikke det?». Selv om det var forferdelig å bli møtt slik, så var dette som en åpenbaring for meg. Ingen hadde fortalt meg hva kroppen min skulle gå gjennom. Det er så absurd å tenke på at ingen fortalte meg noen ting.

Lenge bestemte jeg meg for å ikke si det til noen. Dette er det verste jeg har opplevd og noe jeg vil huske for alltid. Jeg må leve med at det er vondt, og jeg tror vi er veldig mange. Samtidig føler jeg at abort blir pakket inn så pent.

Nå, fire år senere er jeg gift, og jeg venter et barn med min mann i juli. At abortloven nå er oppe til debatt, får meg til å tenke tilbake på min egen opplevelse. Hvor forferdelig feil alt var. Fra ikke å få vite noe, til å få en pille sendt med hjem, bli møtt på telefonen av helsepersonell på den måten og til slutt sitte igjen med en traumatisk opplevelse jeg vil huske resten av livet.

Jeg skulle ønske vi hadde fått vite mer om det på skolen. Når vi venninnene snakket om hva vi skulle gjøre hvis vi ble gravide, så var svaret fra alle «abort». Hvis jeg hadde fått undervisning om graviditet og abort tidligere, så hadde jeg visst at et hjerte begynner å slå etter 21 dager. Det er jo et liv! Da hadde jeg jo valgt å beholde det, forteller Julie.

Menneskeverd har de siste årene hatt flere oppdrag på offentlig skole. Dette kommer i tillegg til at vi møter tusenvis av elever på videregående skoler, folkehøgskoler og andre unge mennesker. De beste tilbakemeldingene vi får, er når vi får vite at noen har bestemt seg for å beholde barnet etter å ha hørt vår undervisning. Dette kan vi gjøre takket være din støtte. Din gave redder liv! Vær med og vern om livet. 

MGAVE til 2002 (250,-)

Vipps til #12698

Tusen takk for din gave!