Tekst: Henriette Felix, praksiselev hos Menneskeverd. Foto: Susanne Ward Ådlandsvik

I høst begynte jeg på utdanningsprogrammet Service og samferdsel, på Nydalen videregående skole i Oslo. Kort tid etter skolestart viste det seg at vi skulle ha praksis allerede første året. Jeg nevnte noe om dette for en bekjent av meg som jobber i organisasjonen Menneskeverd, og kort tid etterpå ble jeg spurt om jeg ville ha praksis hos dem. Det satte jeg stor pris på, og takket ja med en gang. Det har jeg ikke angret et sekund på.

Det betyr veldig mye for meg å få jobbe i Menneskeverd. Jeg synes det er hyggelig å jobbe her fordi alle behandler meg med respekt og tar meg for den jeg er, selv om jeg har et synlig handicap. Her finnes det hyggelige og snille ansatte som smiler og ler hver dag, og lyser opp arbeidsdagen. De tar hensyn til hvordan jeg er og hva jeg trenger hjelp til siden jeg sitter i rullestol. Det er godt å arbeide her, og jeg har blitt kjent med alle på kontoret.

Menneskeverd er en viktig organisasjon, fordi vi arbeider ut fra tanken om at alle er like mye verdt uansett hva man har av ulike diagnoser, og hvordan man ser ut. Det er dessverre sånn at folk bare har sett på rullestolen min, og ikke på meg som menneske. Etter at jeg begynte å jobbe i Menneskeverd, har jeg fått mer tro på meg selv, og glemmer litt at jeg har et handicap og en stol som jeg må forholde meg til. Av og til tar jeg en klapp på skulderen min og sier: «Du er unik, og du klarer det du vil. Stå på, Henriette». Jeg er like mye verdt som alle andre!

Henriette_1