21. mars er den internasjonale dagen for Downs syndrom. Menneskeverd markerer i år denne dagen med kampanjen «Rockesokk» – i samarbeid med NNDS – Norsk Nettverk for Downs Syndrom. 

Vi oppfordrer alle til å delta i kampanjen Rockesokk. Ta på deg to ulike sokker 21. mars, og vis omtanke fra tå til topp.

 

Forskjeller er bra

Budskapet er enkelt: Vi oppfordrer deg til å gå med to ulike sokker denne dagen for å vise at du setter pris på at vi alle er forskjellige. Konseptet har tidligere vært arrangert i USA og Sverige med svært god oppslutning, og de senere årene har vi også markert det i Norge med #rockesokk.

– Vi drømmer om et varmere og mer inkluderende samfunn både for mennesker med Downs syndrom og alle andre. Ved å kle seg i ulike sokker denne dagen, er du med på å markere at du setter pris på at vi alle er ulike, sier fungerende informasjonsansvarlig Maria Selbekk i Menneskeverd.

Willoch er med

I kampanjevideoen som Menneskeverd laget i fjor, har alle på seg ulike sokker, blant andre forfatter Marte Wexelsen Goksøyr og tidligere statsminister Kåre Willoch. Willoch har selv et barnebarn med Downs syndrom.

– Downs syndrom har en verdi som vekker for hele samfunnet. Samfunnsoppgaven, å støtte dem som er annerledes, har vært der siden skapelsen. En prosentandel av oss har en naturlig kromosomfeil. Det bidrar til samfunnets humanitet og omtanke, uttalte Willoch nylig i et portrettintervju med Dagbladet.

Vis deg frem

Legg ut bilde av din kreative sokke-kombinasjon denne dagen på Instagram eller Facebook med emneknaggene #rockesokk og #menneskeverd

11K Delinger