team1


Publisert: 24.04.18  Skrevet av: Daniel Joachim Kleiven, Informasjonsansvarlig

Foreldrene til britiske Alfie Evans ønsker å ta med seg barnet hjem fra sykehuset for å selv skaffe den pustehjelpen det trenger, men dette nekter sykehuset dem.

Mandag kveld ble pustehjelpen til lille Alfie Evans slått av. Tirsdag kveld er han fremdeles i live. Tom Evans, barnets far, har beskrevet hvordan Alfie har sjokkert legene ved å puste ved egen kraft etter at hjelpen ble trukket tilbake. Tretti politifolk står nå stasjonert utenfor sykehuset for å nekte noen å hente med seg barnet ut, inkludert hans egne foreldre, Kate James og Tom.

Alfie ble født 9. mai 2016 med en mystisk, nevrologisk sykdom som legene ikke har klart å diagnostisere. Han ble lagt inn på Alder Hey barnesykehus i Liverpool i desember 2016. Foreldrene ble der fortalt at han ikke ville overleve, men Alfie Evans kviknet til mot infeksjonen og startet å puste på egen hånd. Senere fikk han en ny brystinfeksjon og ble plassert i en maskin som gir pustehjelp. Siden har Alfie vært i koma.

Sykehuset ga beskjed om at de snart ville avslutte pustehjelpen, men Alfies foreldre tok saken gjennom hele det britiske rettssystemet. Storbritannias høyesterett avslo 20. april å holde ham i live, og dømte at behandlingen skulle avsluttes. Etter behandlingen strømmet demonstrantene til sykehuset, og politiet ble utstasjonert.

Paven har selv valgt å engasjere seg, og italienske myndigheter har nå tilbudt statsborgerskap til Alfie slik at han kan behandles videre på sykehusene der. En luftambulanse står parat til å fly ham til landet, men britiske myndigheter har foreløpig nektet dem det.

 

430 Delinger