Vil du være med på å fremme likeverd for alle mennesker? Si nei til «sorteringsparagrafen» 2C. 

#sorteringsparagrafen

Marte Wexelsen Goksøyr hjelper oss til å sette ting i perspektiv. Lik og del! #sorteringsparagrafen

Publisert av Menneskeverd Onsdag 24. oktober 2018

 

Torsdag 18. oktober gikk startskuddet for en debatt som de siste dagene har preget store deler av nyhetsbildet her i Norge. Etter at Menneskeverd gikk ut i VG og krevde at KrF satte et sorteringsultimatum i sine forhandlinger med enten høyre- eller venstresiden i norsk politikk, har saken akselerert. Saken nådde et klimaks da statsminister Erna Solberg (H) gikk ut i pressen og sa at hun vil være villig til å diskutere både tvillingabort og paragraf 2C («sorterings-paragrafen») med KrF i eventuelle regjeringsforhandlinger. Menneskeverd har ingen formening om veivalget til KrF, og respekterer at de har en intern prosess i sitt parti.

Vårt mandat som organisasjon er å sette likeverd på dagsorden og kjempe for et samfunn med plass til alle. I lys av det som har skjedd i nyhetsbildet de siste dagene ønsker Menneskeverd derfor å sette ekstra fokus på «sorteringsparagrafen» som i lovs form diskriminerer fostre med funksjonshemninger som Downs syndrom.  Kvinnen kan få innvilget abort etter 12. uke (etter grensen for selvbestemt abort) dersom hun bærer på et barn som faller inn under denne bestemmelsen.

Hvorfor skal det være slik at vårt lovverk tillater at noen barn har et mindre rettsvern enn andre barn? Hvorfor skal det være et eget kriterium i lovverket som åpner opp for senabort dersom barnet kvinnen venter har andre egenskaper enn forventet?

Vi mener det er på tide at våre politikere setter en stopper for et slikt punkt i lovverket som trigger «urettferdighets-refleksen» og som har uheldig signaleffekter. Gjør som Marte – si nei til sortering av menneskeliv.

Hvordan kan du bli med på denne kampanjen?

Tre steg til hvordan du kan gjøre en forskjell og bidra i denne kampanjen:

  • DEL video av Marte W. Goksøyr og oppfordre andre til å gjøre det samme!
  • DEL animasjonsvideoen nedenfor under hashtaggen #sorteringsparagrafen
  • Meld deg inn i Menneskeverd! Stå sammen med oss i kampen for likeverd.

Bli Medlem Nå

Tilknyttede saker: (Klikk på lenken)

90 Delinger