– Da jeg ble gravid, var det ingen som støttet meg da jeg ville beholde barnet. I 25 år har jeg sørget over barnet jeg aldri fikk møte, forteller Benedikte Lindbeck.

Benedikte er denne våren ny ambassadør for Menneskeverd. Hun ønsker å bidra til større åpenhet og oppmerksomhet rundt senvirkningene som kan komme etter en abort og håper at hennes erfaringer kan hjelpe andre til å tenke seg om en ekstra gang før de velger bort barnet sitt.

–  Én kvinne som tar abort som ikke hadde behøvd å gjøre det, er én for mye, sier hun.

Benedikte mener vi snakker om abort på en likegyldig måte i dagens samfunn.

– Vi snakker om det som noe en ikke skal sørge over, bare fortie. Vi fikk en abortlov, men det fulgte ikke med noen bruksanvisning som kunne gjort det lettere å forstå hva man står i og hvor man kan gå. Det må bli bedre informasjon og veiledning, slik at de som kommer i samme situasjon som meg får nok kunnskap om sin situasjon til at de får mot til å stå opp for seg selv og barnet sitt, sier hun.

Les hele intervjuet med Benedikte her.

Benedikte Lindbeck (f. 1970) er frilans-skuespiller og har hatt flere store roller innen film og teater de siste 25 årene. Hun huskes av mange for sin rolle i NRK-seriene «Linus i Svingen» og «Jul i Svingen» fra midten av 2000-tallet, hvor hun spilte Agnetha, mamma’n til Linus. Hun fikk pris som beste kvinnelige skuespiller under Nordisk filmfestival i Frankrike i 1994.

En ambassadør for Menneskeverd er et positivt ansikt utad for organisasjonen og vårt arbeid.

Foto: Susanne Ward Ådlandsvik