team1


Publisert: 21.06.16  Skrevet av: Maria Victoria Kjølstad Aanje, Kommunikasjonsrådgiver i Menneskeverd

Gjennom årets sommerkampanje ønsker organisasjonen Menneskeverd å sette fokuset på at hver enkelt har en komplett verdi i kraft av å være menneske. Kampanjen Helt unik! blir både å finne på ulike festivaler denne sommeren, og vil være godt synlig i Menneskeverds sosiale medier-kanaler.

Ny test innenfor fosterdiagnostikk

Kampanjen tar spesielt sikte på å informere om en ny blodprøve ved navn NIPT (Non-Invasive Prenetal Testing) som har blitt markedsført som fremtidens svar på bedre fosterdiagnostikk, fordi den enklere og mer treffsikkert kan finne ut om mor bærer på et barn med Downs syndrom eller andre alvorlige trisomier. Ved å ta en blodprøve av mor tidlig i svangerskapet kan man analysere fosterets arvestoff og avdekke kromosomfeil.

LES OGSÅ: Fremtidens fosterdiagnostikk

Ungdomskonsulent i Menneskeverd, Anette Stubseid Sørensen (28), mener tematikken er viktig å sette fokus på fordi det finnes et gap mellom våre holdninger og handlinger.

– Mange liker tanken på at vi skal være et samfunn med plass til alle. Samtidig ser vi at valg som blir tatt indikerer det motsatte. I dag vet vi at ni av ti kvinner velger abort dersom de får vite at barnet de bærer på har Downs syndrom. Det er viktig at vi snakker høyt om dette, sier hun.

Anette i t-skjorte med fingeravtrykk-hjerte #heltunik

Anette viser til at målet med kampanjen er å bevisstgjøre mennesker på hva slags utfordringer vi kollektivt møter som samfunn når vi diskuterer nye medisinske ”fremskritt” innenfor bioteknologi. Da må det første steget være å belyse og bekrefte hvert eneste menneskets verdi, mener hun.

Hvorfor har dere valgt temaet Helt unik?

– Ikke bare er det et biologisk faktum at du er unik som menneske, men vi vil også å løfte frem at vi ønsker et samfunn der det er plass til nettopp den du er – uavhengig av diagnose, funksjonsnivå, etnisitet og kjønn. Dagens tenåringer blir kalt ”generasjon prestasjon”, det finnes 17-åringer som kjenner seg utbrente fordi de strever etter urealistiske idealer og krav om vellykkethet. Vi mener vi kan sette en ny standard for hva ordene ”perfekt” og ”unik” kan bety. Det ønsker vi å belyse i årets sommerkampanje, forteller ungdomskonsulenten.

Ivrer etter nye medlemmer

Anette legger ikke skjul på at hun ønsker seg mange nye medlemmer gjennom sommeren. Da får organisasjonen større handlingsrom til å løfte frem menneskeverdet på dagsorden.

– Vi i Menneskeverd jobber aktivt gjennom hele året for at samfunnet vårt skal ha plass til alle. Jo flere medlemmer vi har, jo større tyngde har vi opp mot politikere og beslutningstakere som kan realisere dette i praksis. Samsvarer våre verdier med det du tenker og mener, og ser du viktigheten av at vi er flere som kan stå sammen, er du hjertelig velkommen til å bli medlem hos oss, avslutter Anette.

Trykk HER for å bli medlem!

Besøk oss på stand!

Menneskeverd er å finne på følgende festivaler denne sommeren: Sommerfestivalen på Hedmarktoppen, Skjærgårdsfestivalen, Oase, Ung Landsmøte og Visjon i Stavern.

Sommer_7

Dette er gjengen du kan møte på stand i sommer! Foto: Susanne Ward Ådlandsvik

Sommerkonkurranse:

Verv en venn og bli med i trekningen av et reisegavekort til verdi kr 5000,- ! Ved å verve flere har du større vinnersjanse! Vi trekker en vinner 31. august. Bruk denne linken for å registrere eller at vedkommende registrerer selv og informerer oss om hvem som verver.

Artikkel-verv-en-venn_artikkel