team1


Publisert: 05.01.17  Skrevet av: Maria Victoria Kjølstad Aanje, Kommunikasjonsrådgiver i Menneskeverd

Menneskeverd deler ut årets Livsvernpris til lege og professor i sosialmedisin, Per Fugelli. 

Foto: Anders Kjøndal

Per Fugelli mottar Menneskeverds Livsvernpris 2017 for sin evne til å snakke naturlig og ærlig om døden, samtidig som han inspirerer til livsglede. På den måten er han med på å gi næring til selve livet, heter det i begrunnelsen. 

Fugelli var full av begeistring da han fikk vite at han er årets prisvinner.

– Når du vet at du snart skal dø, blir du en hund etter priser. Det gir deg en slags innbilning om at du har gjort nytte for deg på jorden. Vi må slåss for et samfunn som bygger på respekt for menneskeverdet, likeverd, rettferdig fordeling, goder og like muligheter til å skape eget liv. Jeg tolker Livsvernprisen som en støtte til dette synet, sier han.

LES OGSÅ: Pressemelding: Per Fugelli mottar Menneskeverds Livsvernpris 2017

Følg prisutdelingen direkte fra Hotel Bristol

Prisutdelingen finner sted mandag 6. februar kl. 12.30-13.45 på Hotel Bristol i Oslo, med mottakelse fra kl. 12.00. Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) vil få det ærefulle oppdraget å overrekke prisen til Per Fugelli. Helene Bøksle vil stå for det musikalske innslaget, og det blir hilsener fra blant andre Marie Aakre, Kadra Yusuf og Knut Arild Hareide (KrF). Jonas Gahr Støre (Ap) og Erik Poppe vil frembringe hilsener via storskjerm.

Arrangementet skal også strømmes. Det blir derfor mulighet for å se begivenheten i sin helhet via lenken nedenfor. Er du på Facebook og ønsker en påminnelse i forkant kan du melde deg på Livestream-arrangementet her.

 

SE VIDEO fra fjorårets prisutdeling: Se smakebiter fra Livsvernprisen 2016